ACİL DURUM TATBİKATI

Olası İstanbul depremine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığımızın daima hazır durumda olup, İstanbul için hizmet vermeye devam edebilmesi amacıyla, tüm birimlerimizde ve saha ekiplerimiz ile birlikte Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirdik.

İstanbul genelinde yerel yönetimlerde bu zamana kadar yapılmış en kapsamlı Acil Durum Tatbikatı; tüm yerleşkelerimizde ve birimlerin katılımı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirdiğimiz Acil Durum Tatbikatını yerel yönetimlerde yapılmış olan diğer tatbikatlardan ayıran en önemli özellik, İstanbul’ un birçok noktasında bulunan zabıta birimlerimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi ve sahada görev yapmakta olan ekiplerimizin (Motosikletli Zabıta, Deniz Zabıta, Atlı Zabıta, Bisikletli Zabıta) tatbikata eşlik etmesidir.

Olası İstanbul depremine karşı, daha önceden belirlenmiş kritik alanlarda görev yapan zabıta ekiplerimizden, alanın durumu ile ilgili bilgileri telsiz sistemleri üzerinden alarak, afet anında gerekli koordinasyonun sağlanması amaçlanmıştır.

Deprem anında gerekli koordinasyonun sağlanması, vatandaşlarımız ile çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli olduğu değerlendirilerek, ekiplerimizin koordinasyon ve müdahale kabiliyetinin artırılması açısından çok faydalı bir tatbikat oldu.

Video Galeri