196. ZABITA HAFTASINI COŞKU İLE KUTLADIK

Her yıl Eylül ayının ilk haftası kutlanan Belediye Zabıta Teşkilatı’nın 196. Kuruluş Yıl Dönümü münasebeti ile düzenlenen etkinliklerin ilki Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleşti.

Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengi, Zabıta Dairesi Başkanlığı çelengi, Avrupa ve Anadolu Yakası İlçe Zabıta Müdürlükleri adına çelenkler anıta sunulduktan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı okundu.

ZABITA, BELEDİYENİN VİTRİNDE GÖRÜNEN YÜZÜDÜR!

Günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştiren İBB Zabıta Daire Başkanı Engin ULUSOY “Zabıta; toplumun huzurunun, ihtiyaçlarının, geleceğe olan inancının, bir şehir bilinci içerisinde dayanışmanın, birbirine saygının ve bu saygının geleceğe sürdürülebilir şekilde devam ettirilmesinin güvencesidir. Zabıta, kent paydaşı olmanın teminatıdır; belediyenin vitrinde görünen yüzüdür. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun sözüyle ‘Zabıta, Belediyenin üniformasıdır.’” diyerek Zabıta Teşkilatı’nın toplum içerisindeki önemini vurguladı.

ZABITANIN GÖREVİ ÇOK ZORDUR!

Günün anlam ve önemine dair konuşmalarına devam eden ULUSOY; “Kıymetli Meslektaşlarım; Biliyorum Zabıtanın görevi çok zordur! Bunun için Zabıta Teşkilatı bilgili, cesur, kararlı ve güçlü olmalıdır. Bu zorlu ve haklı mücadelede zabıta hukuk kuralları içerisinde, insan haklarına saygılı, kamu görevlisi olmanın bilinci ile görev yapma sorumluluğu bulunmaktadır. Ben bu zor görevi fedakârca sürdüren zabıta Teşkilatı personeliyle gurur duyuyorum. İstanbul’umuzun esenliği ve huzuru için canı pahasına görev yapan Zabıta Teşkilatı’nın bundan sonra da halkımızın güven ve sevgisinden güç alarak, yüksek vazife şuuruyla çalışmalarını sürdüreceğine yürekten inanıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ZABITA MARŞI COŞKU İLE OKUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığımız tarafından Zabıta Teşkilatının kurum kültürüne kazandırılan Zabıta Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

İSTİKAL CADDESİ’NDE KARANFİL TAKDİMİ

Törenin sona ermesi ile birlikte Bisikletli ve Motosikletli Zabıta Ekipleri ve İBB Zabıta Dairesi Başkanlığı Yöneticileri İstiklal Caddesi boyunca zabıta personeli tarafından karanfil takdim edilen esnaf ve vatandaşlar, personelin Zabıta Haftası’nı kutlayarak iyi temennilerde bulundular.

İSTANBUL’UN İLK KADI VE BELEDİYE REİSİ OLAN HIZIR ÇELEBİ KABRİ BAŞINDA ANILDI

Zabıta Teşkilatının 196. Yılı kapsamında, İstanbul’un ilk Kadı ve Belediye Reisi olan Hızır Çelebi’nin kabri ziyaret edildi. Daire Başkanımız Sayın Engin ULUSOY tarafından kabrine karanfil bırakılarak, okunan dualarla kabri başında anıldı.

ESKİ ZAMANLAR; MEYDAN, ÇARŞI-PAZAR FOTOĞRAF SERGİSİ

1-4 Eylül boyunca İstiklal Caddesi üzerinde, Yazar ve Fotoğraf Sanatçısı Kadir CAN’ın İstanbul Ticaret Odası ve Kültür A.Ş tarafından basımı gerçekleştirilmiş olan Çarşı-Pazar İstanbul adlı eserden, İstanbul’un tarihi ve turistik meydanlarının eski zamanlarda çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı “ESKİ ZAMANLAR; MEYDAN, ÇARŞI-PAZAR” adlı sergi, törene katılım sağlayan yöneticilerimiz tarafından ziyaret edildi. Dört gün boyunca ziyarete açık olan sergi vatandaşlarımız ve turistler tarafından ilgi ile karşılandı.

Video Galeri