ÇİNLİ TURİSTLERLE SULTANAHMET MEYDANINDA BİRARAYA GELDİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yılı münasebetiyle İstanbul’da tatilde bulunan Çinli turistlere yönelik etkinlik düzenledi. Sultanahmet Meydanı’ndaki organizasyona Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, Turizm Müdürü Emre Dündar, Zabıta Avrupa Yakası Müdürü Hakan Aplak, Konsolos yetkilileri ve Zabıta Personeli katıldı.

İBB Zabıta Daire Başkanlığı’nın Sultanahmet Meydanı’ndaki Turizm Zabıta Bürosu’nda gerçekleşen buluşmada, Başkan Ulusoy Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei’ye çay ikram etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette, İBB’nin turistlere yönelik hizmetleri konuşuldu. Başkonsolos Cui Wei, hizmetlerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Daha sonra Ayasofya Camii Meydanı’na yürüyen heyet buradaki Çinli turistlerle bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını turist kafilesine iletti. Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarını ülkemizde ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirten Ulusoy, ‘’Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70. kuruluş yıldönümünü bu vesile ile kutluyorum. Biz ve ekiplerimiz ülkemize gelen her konuğun evinde gibi hissetmesi için gayret gösteriyoruz’’ dedi.
Öte yandan İBB Turizm Zabıta Ekipleri, Çinli turistlere tanıtım kitapçıkları dağıttı.